Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.



Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.



Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.



Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

*love love love*

ohhhh! my GOODNESSS! i like~

.

.

.

.

but i dont wear high heels..yuhhh..



Nurul Farhana

*door gift*

Just take a look ;-)

surah yassin

buku nota

buku nota

notes box

buku telefon mini


see more @ http://meenzcreation.webs.com/



Nurul Farhana

;-)

Semalam g butik Kak Shira nak confirmkan warna tema untuk pelamin, unfortunately she's on her way to Jakarta..


..going to buy some other materials for my wedd outfit (i guess) hehe..best..best.. =) So, next Monday la baru dapat jumpa dia..


Nurul Farhana

*dip cap ayam*


Sedih.. :(

Dip yang sy beli dah masuk angin..patut la sy celup tak jadi2..tak baik..ni mesti dorang re-pack semula..harga plak dah la mahal..




Nurul Farhana

*1/10*


Nak kawen nyer pasal..gi jalan2 seharian pon tak penat hahaha..abes gak la dekat 150myr beli barang kecik2, barang remeh temeh huhu~

Ribbon = RM1.50 x 2 = RM3.00
Ribbon (organza) = RM18.50 + (RM12.00 x 2) = RM42.50
Dawai berbatu = (RM5.00 x 8) + (RM4.50 x 4) = RM58.00
Box = RM7.90 x 5 = RM39.50

Total = RM143.00

Bayar deposit tempah baju sanding = RM100.00 ;-)



Nurul Farhana

Hmm..cancel plak wat kat Dewan Masjid As-Shafie..nak cari dewan kat sekitar Ampang plak..masa dah suntuk ni.. :(


Esok, nak ajak As beli barang sikit..at least takde la kelam kabut sangat nanti..tinggal lebih kurang 5 bulan je lagi..cuak la plak..huh!


Nurul Farhana

*sewa dewan*

Sy dah survey harga dewan untuk di sewa (kenduri belah lelaki) di Dewan Masjid As-Shafie Maluri, Cheras = RM 2,200.00. Ok la tu sebab budget kami dalam RM 2,500.00 ke bawah. Kapasiti lebih kurang 1,300 jemputan bole muat yaiyy! (ramainyee..) Ok, pape hal nanti boleh suruh b kol nombor ni 03-9281 2472 ;-)


Kenduri belah sy (belah perempuan) sudah tentu la buat di rumah aku di Taman Perindu, Temerloh..yaiyyy!


Nurul Farhana

*ubah rancangan*










;-) ..inilah apa yang sy IMPIkan, ANGANkan dan telah pun RANCANGkan selama ini..WHITE & RED theme but more to white..memang sama dan serupa sangat seperti yang bermain di dalam kotak fikiran sy ni..uhu~




Tetapi rasanya, kemungkinan besar sy akan mengubah tema nanti..sebab, sy tengok dah terlalu ramai orang yang berkahwin bertemakan seperti ni..frankly speaking (seriously), sy tak suka sama..sy sukakan kelainan..nanti dikatakan sy yang meniru idea orang..even Sari Yanti pon bertemakan seperti ni..see..



Hmm..sy perlu ubah plan!..DAN sy telah pun punya tema yang lain..but, I wont tell..hihiihii ;-) (kedekut)





Nurul Farhana

*jurugambar*

http://kakifoto.fotopages.com/



Nurul Farhana

*senarai semak*

Sebelum Perkahwinan

Kursus perkahwinan (√)
Lengkapkan Borang
HIV Test
Kad jemputan
Setem
Cincin kahwin

Barangan Hantaran Lelaki & Perempuan (pilih mengikut kesesuaian sahaja)
Sirih junjung
Potpourri
Al-Quran
Sejadah
Samping
Songkok
Kain pelekat
Baju Melayu
Jam
Kasut
Perfume
Handbag
Satu set penjagaan diri
Satu set alat solek ;-p
Kek / Cupcake
Buah-buahan
Puding
Cokelat
Pulut kuning (jika perlu)

Abadikan memori
Videografi
Jurugambar

Balai Makan
Kanopi
Kerusi dan meja
Alas meja
Kipas siling
Lampu
Upah pekerja
Kerusi dan meja
Menu
Penyambut tetamu
Pengiring

Makan beradap
Set meja pengantin
Kerusi dan Meja
Alas meja
Skirting
Scallop
Kerusi banquet
Bunga bouquet
Lauk pengantin
Penanggah

**Katering (belum pasti lagi)
Nasi dan lauk
Buah-buahan
Air Minuman

Hiburan
Kompang (I've found! yaiyyyy) (√)
Silat pengantin
Cak lempong
Kumpulan marhaban/berzanji

Sistem PA
Satu set sistem PA
DJ / MC

;-)



Nurul Farhana

*something going to be changed*

Semalam family dia datang untuk berbincang pasal tarikh pertunangan + pernikahan sekali..kami memang dah bercadang untuk tidak bertunang.. (jimat belanja..hahahha) so, family kami suggest semasa hari pernikahan tu bertunang dulu, then terus akad nikah..kira cam buat syarat je la tunang tu..


but..


something going to be changed..


Nurul Farhana