Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.



Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.



Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.



Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

*recycle*




For Errina..ini contoh yang sy buat lebih besar sikit :) But, sy suggest letak tali..so senang guest nak pegang. Sy takde tali nak letak sebab semua bahan yang sy guna tu semua yang kitar semula je. Sisa-sisa kertas yang tinggal..tengok gam pon blom sempat kering..hihi..sebab nak tunjuk kat Errina punya pasal ;-) Harap awk puas hati *wink* daa..




*Think before u throw :)*



Nurul Farhana

*pomander ball*



Kakak ipar sy sudah tolong belikan ini yaiyyy!! Kegilaan semua pengantin sekarang pomander ball! ^___^ Sy juga gilakannya lalalalala~


Nurul Farhana

*in progress*


.
.
.
.
.
.
.
..in progress :)

*misi yang cekap*



(Sekadar hiasan..lalalala) <-- **Psttt..ekceli dia yang mintak letak wat hiasan :p




Misi yang cekap yaiyyy! (Itu la lain kali survey dulu..hehe..jangan main redah je cam hari tu) Kali ni kami ke Pavilion & The Gardens untuk menjalankan misi seterusnya. Akhirnya kami berjaya mendapatkan ini. Kami sudah mendapatkan pasangan buatnya. Sebelom tu banyak kali b tanya, "Ada ke org wat hantaran sandal yang?" Jangan ikut orang dear. Its our wedding. Biarlah orang nak kata apa pun, yang penting sy selesa dengannya. Takmo hipokrit pilih high heels but at the end of the day tak pakai pon.


Dan untuk b, wallet & belt sudah dapat ^___^ Giliran sy plak mengeluarkan uang kali ini..hihi.. Barang sy, dia bayar..dan barang dia, sy bayar. Deal!





Nurul Farhana

*DIY favor bag*

Atas permintaan rakan-rakan bloggers yang lain, here i'll presenting (ecececeh..cambest jek..kuikuikui)
.
.
.
.
.
How to make a 'jimat' but nice gift bag or goodie bag or favor bag or paper bag or whatever :)



For this diy, sy buat favor bag sebesar kotak sabun. So, u bole cut A4 color paper into two <-- untuk penjimatan hebat! E'eh..cam iklan plak..huhhu..

Here, step-by-step :-







Tadaaaa!! Its going to be like this~ *pastikan gam kering terlebih dahulu sebelum melaksanakan langkah2 seterusnya untuk mendapatkan hasil yang kemas ;-) <-- sy kurang sabar bab2 ni..huhhu..


Finally, customize *part ni bole ikut selera sendiri atau idea sendiri :)












How do its look? Yang penting jimat sey ;-)

*Leh la wat untuk birthday ke wedding day ke or any kind of majlis ^___^




Nurul Farhana

*...part III*

Note : Type 4 & 5 bukanlah warna sebenar untuk majlis sy nanti. Itu cuma contoh jenisnya sahaja. Warna akan ditukar nanti :)

Type 4







Type 5


**Terdapat sedikit kecacatan pada bag itu kerana adanya sikap kurang sabar menunggu gam sehingga kering..hiihiihi :p




DIY favor bag lagi :) Sebenarnya ini adalah cobaan dahulu. Sy plan nak buat semua DIY favor bag ni masa bulan puasa nanti. Nanti takde la sy asyik menghitung minit menunggu waktu berbuka..hihihi..bole la sy fokus pada kerja2 mengerjakan semua ni ^__^ Sy plan nak buat 300 je untuk semua kanak-kanak riang 12 tahun ke bawah yaiyyy! Cukup ke?







Nurul Farhana

Sy baru terperasan sy blom ubah tarikh majlis pada sidebar. 1 November 2009 sudah ditukar kepada 5 Disember 2009 :) Harap maklum.


Nurul Farhana

*part III*

DIY favor bags ;-) 3 types hoho..



Type 1



Type 2



Type 3


Emak sy suka yang ini :) Katanya sesuai untuk kanak-kanak.




Sy baru buat sample je :) Favor bag for kids actually *wink* Nak letak 'sumi' (dunno how to spell sumi actually..sumi jeli manis..sumi jeli manis..) or lollipop (teringat lagu Gerhana Ska Cinta "My Boy Lollipop" <-- takde kaitan) or some sweets or pape je lah yang bole letak dalam ni selagi muat..hihi ^__^ Cost for each blom kira lagi sebab ni just suka2 try dulu. Buatannya pon blom kemas lagi *ngee* Tak tau nak pilih jenis yang mana satu. Any suggestions or any kind of ideas??





Nurul Farhana

*gold??*




Semalam sy gi amek ni. Sy order 100. At first lady tu cakap bole kalau sy nak tukar bead tu kaler kuning -- body = gold, bead = yellow. But suddenly, lady tu cakap bead yang ada kaler brown, green, baby blue dan purple je. Disebabkan sy dah suka sangat dengan 'benda' ni. Sy pun decide untuk pilih kaler gold..gold pun gold la (tak mengikut tema..huhu). **Tiba-tiba sy terfikir, kenapa sy tak pilih body kaler silver! Aiiyyyyyoooooo...**




Majlis bertandang nanti tema warna coklat ^__^



Nurul Farhana

*attention*

Penggunaan 'aku' di dalam blog ini telah ditukar kepada 'sy' mulai sekarang :)

-Admin


Nurul Farhana

*mission unaccomplished*




Sabtu (18/07/2009) : "Misi Mencari Handbag & Kasut"
.
.
.
.
.

.

But, unfortunately dapat handbag je huhu.



Kesian b sebab terpaksa ke hulu ke hilir dari Sogo terus ke Pavilion terus ke KLCC semata-mata untuk mencari handbag & kasut. Masa terbuang camtu je. Hmm..kalau ikutkan sy, dapat handbag pon dah memadai. Sebab i'm not the type whos wearing high heels ;-) Sy dah cukup tinggi untuk memakainya *wink* So, kalau nak cari kasut untuk sy dibuat hantaran + nak match plak dengan handbag memang tak jumpa sebab mostly semua high heels.. :~) Sy ada jugak cakap kat b, kalau b nak kasi crocs wat hantaran pon i loiiiiiikeeeeeeee!~




Pape pon, saaaaaaayang b sebab sanggup korbankan masa dan tenaga + duit juga untuk sy..hihi.. =p





*entry geli*






Nurul Farhana

*..part II*





50 pcs tag done!

A4 Black Sugar Card :
= RM2.50/10 sheets = RM0.25 per sheet

Then,
RM0.25 x 4* = RM1.00
*4 sheets = 50 pcs tag

RM1.00/50 pcs tag = RM0.02 each.

Ribbon = RM1.80/50 = RM0.036 each.

Cost for 1 DIY tag = RM0.02 + RM0.036 = RM0.056 ;-)

So, if
50 pcs = 1 day
500 pcs = 10 days!


Yaiiiyyyyyy!!

^_^



Nurul Farhana

*part II*








Working on this ;-)
DIY tag.
But not finished yet.
To be continued..
.
.
.
.
.
.
.
*ngantuk*
.
.
.
.
.
.
(-_-) zzzzzzz..




Nurul Farhana

*part I*



Almost done yaiyyy!~



Nurul Farhana

*golden greeny*





My cousin's E-day ;-)



Nurul Farhana