Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.



Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.



Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.



Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

*Encik Batman*

Hari Sabtu lepas sy berbuka puasa bersama Encik Batman setelah 3 minggu tak jumpa ;-)

♥ Encik Batman ♥

.

.

.

Kami berbuka puasa di sini,

Suria Tomyam, Taman Tenaga Cheras :) Tempat favourite kami untuk berbuka puasa sejak muda2 dulu. Sekarang pun muda lagi ;-p

♥ mengimbau nostalgia..hihhii..♥

Mangga ♥ Tembikai

Kurma 2 biji <-- free

Sambal belacan.
Encik Batman langsung tak makan timun. Jadi sy habiskan yaiyyy!

Sekali pandang cam cempedak goreng kan??
Sutun* goreng sebenarnya.
sutun = sotong

Tom yam chomot!
Kami hanya berbuka ala kadar sahaja :)

Nurul Farhana

*entrance deco*

Credit to Azwani Azmi ;-)




Nurul Farhana

Esok dapat gaji *hihhhihihi* Dah ada plan nak beli barang cket. Nak beli bunga lalalalala ^__^


Nurul Farhana

*damask design*

Atas permintaan ramai bloggers (bride-to-be), ini ada 2 jenis damask design yang boleh digunakan untuk tag design atau apa2 sahaja :) Boleh klik pada image kemudian save picture as..then, boleh copy & paste design ni ke MS Words, Excel, Paint atau apa2 sahaja program yang sesuai..seterusnya edit dan letakkan nama anda dan pasangan anda *wink* Boleh resize juga supaya dapat letak banyak pada satu page ;-) SELAMAT MENCUBA! ^__^
Design 1

Design 2

** Maaf kerana tidak dapat menghantar emel kerana sy agak sibuk :') Sy harap kepada mereka yang bertanyakan tentang tag yang sy buat tempoh hari, berpuas hati dengan 2 jenis design ini :)

Nurul Farhana

*Ramadhan Al-Mubarak*

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA buat semua! ^__^ Dan selamat menjalani tarawikh + selamat bersahur *wink*

Nurul Farhana

*pomander ball (review)*


Entry kali ni berbalik semula kepada entry tentang pomander ball yang telah sy hasilkan hari tu :) Ramai yang bertanya tentang pomander ball tu. Okay, mari sy ceritakan :)

Yang pertama, styrofoam ball itu telah dibeli oleh kakak ipar sy. Katanya dibeli di Jalan TAR.

Yang kedua, sy telah membeli bunga2 kecil yang berwarna kuning dan putih itu di sebuah kedai bunga di Temerloh. Satu paket ada lebih kurang 15 jambak kecil di mana setiap jambak ada 12 kuntum bunga ;-) Harga satu paket RM 42 <-- harga ini rasanya sy telah ditipu! Harga yang sepatutnya jauh lebih murah sebenarnya *sob sob*




Yang ketiga, sy memotong satu-per-satu kuntum bunga itu kemudian mencucukkan terus ke styrofoam ball itu. Mudah je nak cucuk sebab tangkainya dawai :)

Dan jangan lupa letakkan penggantungnya skali ye :)


Okay, SELAMAT MENCUBA! ^__^


Nurul Farhana


*kembali*

First and foremost, TERIMA KASIH kepada semua yang telah memberi sokongan dan dorongan kepada sy untuk kembali bersemangat waja! Tenaga telah di'recharge' yaiyyyy! \(^_^)/
.
.
.
.
Saya telah membeli ini. Untuk apa? Hehhehe..akan diceritakan nanti nanti nantiiii.. ;-)







Nurul Farhana





[Saya] Mak, org rasa tak larat la nak buat tu semua..
[Emak] Takpe lah, buat pelan2..
[Saya] Org lain tu ramai orang tolong..ramai adik-beradik..org? Sape nak tolong?
[Emak] Sedara-mara kan ramai..
[Saya] Takpe lah, org takmo susahkan diorang..diorang kan keje..bukannya duk umah saje2 tak keje..




Nurul Farhana

*mampukah?*

Dah lebih seminggu rasanya sy tak menulis sesuatu yang baru. Bukan kerana sibuk tetapi kerana menyiapkan perkara remeh-temeh yang pernah diceritakan dalam entry sebelum ni.
.
.
.
.
Tapi..
Rasanya ada sesuatu yang perlu diubah. Terus-terang sy katakan, sy tidak mampu untuk melaksanakannya sendirian. Walaubagaimana pun sy tetap akan berusaha sedaya upaya untuk mencapai impian hari bahagia sy nanti :)

Nurul Farhana

No Progress

.

.

.

.

.

at this moment.




Nurul Farhana

*owhh..goodness*



Bolehkah sy memilikinya? *sob sob*

Bermimpilah :)


Nurul Farhana

*beauty revolution*

Hari ini b mengajak sy ke rumah Encik Habib di KLCC :) Setelah hanya di jamu dengan 2 botol air mineral keluaran Encik Habib *ngeh ngeh* kami pun minta diri untuk beransur pulang *huhu* Oh ya! Kami tidak pulang dengan tangan kosong tau *ngee*


Kemudian, kami ke Bioxil untuk me'redeem' free gift iaitu ini...


Tetapi, macam biasalah bukan hanya itu yang akan dibawa pulang oleh sy *hehe* malah sy juga membawa ini dan ini dan ini dan iniiiiiiii... *ngeh ngeh* Untuk b pon sy belikan agar tampak berseri di hari bahagia kami nanti *ecececeh*


Oh ya, sesiapa yang memakai produk ni bole share tak keberkesanan nya? Ok tak? Kalau ok, sy tak payah ke spa untuk membuat facial treatment lagi..hanya buat sendiri di rumah hihi..



**Bulan ini harus berjimat kerana duit telah mengalir seperti air *sob sob*


Nurul Farhana

"What's Unique About Me?"

Your Result --> u n i q u e


You are unique because you love being unique, everything you do is different to other people and you love to be like that, you dont want to follow the crowd you want to take the path less travelled and know it was your choice.
.
.
.
..Its really true ;-)


Nurul Farhana

"Which Quote Is The Quote For You?"

I just found this in Facebook ;-)


My result was, "Life is too short to be anything but happy.." :))


You live life with NO regrets. You are always happy and hardly anything brings you down. You always are helping out your friends with their problems. You avoid anything that could get in the way of your happiness but sometimes you just can't.


Nurul Farhana

*20/12/2006..forever*

Ini kami suatu masa dahulu (early 2007)


.
.
.
.
.
.
.

Ini kami sekarang lalalalala~



Farhana & Hafiz



Nurul Farhana

*yaiyyy*



Sudah dapat untuk dia ^__^



Nurul Farhana

*..bunga rozet/rozek*

Before..



..after TA-DAAAAAA!!!!



Harus beli ribbon hitam lagi sebab dah habis *sob sob*



Sempat siapkan 25 je huhu~


Nurul Farhana