Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.



Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.



Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.



Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

*berdondang sayang*

Memang betul lah ada orang kata, kalau baby tak ganggu mak dia masa dalam kandungan, tunggu je lah masa dia lahir nanti..sudah tiada istilah lena diulit mimpi buat si mak tadi..huhu~


Masa sy mengandung dulu, tidur sy memang lena. Tiada masalah dan tiada gangguan. Nah! Sekarang tiada lagi tidur yang lena. Setiap malam adalah malam berdondang sayang bersama Hasif Fahimi. Owhh..zaman study dulu pun tak pernah stay up segigih sekarang.


Bermula lebih kurang jam 1.30 pagi hinggalah jam 4.00 atau jam 5.00 pagi dan paling bertuah hingga ke Subuh hari, sy harus melayan kemahuan dan perintah Hasif. Mujurlah kadang2 emak turut berjaga sama. Hasif akan meragam jika tidak kena cara menidurkannya. Sy juga harus pastikan Hasif betul2 lena baru sy boleh tidur..tapi biasanya sy memang tak boleh tidur sebab Hasif seolah2 dapat menghidu niat emaknya yang mahu tidur, maka dia akan merengek, meragam dan silap haribulan menangis semahu2nya..huhu~


Oh..Hasif..kita tunggu babah balik eh..kita ajak babah berjaga sama sambil tengok movie :-)


Nurul Farhana

5 comments:

akak gina said...

comelnye....nak shiommm!!!hehehehe
u have such a pretty baby...
cant wait to have one soon!!!

E K A said...

comelnya....

Nurul Farhana Abdul Wahab said...

[akak gina & EKA] tq :)

nurul aziyana said...

takutnya...sy pun xder masalah tido skrng ni walau tgh sarat...huhuhu letak kepala kejap pastu tido terus..alahai...

Mrs Nageb said...

sangat cute ur baby nih...sabarlah ye...enjoy the momment dear :)