Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.



Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.



Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.



Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

*DIY*

Sementara Hasif sedang tidur, sempatlah sy meng'google' idea2 untuk majlis aqiqah & cukur jambul Hasif nanti. Dalam banyak2 yang sy jumpa, sy rasa yang ini agak simple dan mudah kalau rajin nak buat DIY :) Bole ubah mengikut kreativiti kita kan?

Dan sambil2 tu sy mencuba juga buat sendiri mengikut idea sy. Dah lama tak buat kerja2 macam ni. Otak pun dah berkarat. Haha! Dan inilah hasilnya.. Boleh terus print kemudian gunting. Atau boleh buat sendiri menggunakan kertas2 berwarna atau apa jua bahan. DIY :)

Gambaran contoh.


1 comments:

Reen Tart Nenas said...

nana, dari sehari aku nak msg ko. thanks tau sebab dtg majlis aku. walaupun kite tak sempat nak berbual or bersalam. huhuhu sgt rampai orang hari itu. kebetulan peek hour dan kami pun bersanding lama. thanks tau dtg!