Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

*filem bebas rokok?*
Sebelum kawen, sy tidak meletakkan kriteria bakal suami sy mestilah tidak merokok sebab abah pun seorang perokok. Tetapi sekarang, alhamdulillah sejak sudah bercucu abah pun sudah berhenti merokok. Suami sy seorang perokok. Memang merokok itu tidak baik (tak payah nak ulas panjang2 kan?)..setakat ini sy tidak kisah sebab dia tidak merokok di hadapan sy dan Hasif. Bila di rumah pun dia akan merokok di dapur atau di bilik air. Dahulu, bagi sy lelaki yang merokok itu melambangkan dirinya seorang 'lelaki'. Hendak merokok biarlah dengan cara dan gaya yang betul. Bukan cara atau gaya budak sekolah atau gaya mat rempit atau samseng jalanan. Merokok ikut dan sahaja. Bagi isteri2 yang suaminya tidak merokok tentu sukar untuk memahami situasi sebegini kan? Bagi sy pula, sy sudah terbiasa. Biarlah dia berhenti dengan kerelaan dan atas kesedaran dirinya sendiri :)Isu sensitif bagi si perokok.


1 comments:

SHAFINIE MOKHTAR said...

dulu ada follow blog akak, tp taktau cane tbe2 ilang je.. yes suke sbb da jumpe blk.. :)