Ads

Followers

Daisypath Anniversary tickers

My Precious

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Second Birthday tickers

Mohon Anak Dalam Kandungan Sihat & Selamat

Ya Allah..
Lindungilah zuriatku selama dia berada di dalam kandunganku dan berikanlah dia sihat..

Engkaulah yang Maha Menyembuh dan tiada sembuh melainkan penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.



Ya Allah..
Jadikan ia dengan rupa paras yang cantik dan baik serta tetapkan hatinya dalam iman kepadaMu dan utusanMu.



Ya Allah..
Lahirkan ia daripada perutku dengan senang dan selamat. Berikan ia kesihatan yang baik, kepandaian dan kesempurnaan akal fikiran serta berilmu dan beramal.



Ya Allah..
Lanjutkan usianya, sihatkan tubuh badannya, baikkan tingkah lakunya, lancarkan pertuturannya, merdukan suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad dan segala pujian untuk Tuhan sekalian alam.
Amin.

The Majestic Hotel, Kuala Lumpur

Hai!

Kali ini giliran berHari Raya Haji bersama babah di KL sebab Hari Raya Puasa giliran ma di Pahang. So, akur lah kan. Haha! Hmm..cuti 3 hari kami di KL, kami decide untuk menyambut Aidiladha di The Majestic Hotel, Kuala Lumpur. 3 days & 2 nights (4-6/10) @The Majestic Hotel. Yuhuu~ Berdekatan Masjid Negara, jadi boleh solat sunat Aidiladha di sana kan :)




Magazines & 'Chronicle of Malaysia'. Sambil rehat-rehat boleh baca kan?




Hasif & Hadif.

.

Hadif not in a good mood. Mengantuk tak puas tidur. Ma pun hampir stress tau sebab Hadif meragam je. Huhu~ 

 

Salam Aidiladha



 

#2014 stay-cation

Tahun ini percutian penginapan kami bermula di Melaka. 


HATTEN HOTEL, MELAKA 
(Januari 2014)

Kami check-in di Premier Lounge sebab di lobby bawah sangat crowded. Tetapi, pilihan breakfast pula sangat terhad berbanding check-in di bawah. Kami boleh turun untuk breakfast di bawah, but as i said..sangat pack! Lebih-lebih lagi weekends. Jadi, kami decide untuk breakfast di Alto Sky Lounge. Fuhh!Tunggu omelette pun setengah jam baru sampai. Choices of food sangat limited. Tapi disebabkan kami pun tak nak berebut-rebut waktu breakfast, kami okay je..lagipun Hasif & Hadif not in a good mood..but, the best part - dapat merasai angin pagi yang sangat kuat! SANGAT.. okay!


Our next staycation,


PULLMAN HOTEL, BANGSAR
(Februari 2014)

Wi-fi sangat laju di sini. SERIUS! Boleh download macam-macam di bilik. Terbaik!
Rasanya lebih sesuai untuk mereka yang ada urusan kerja untuk menginap di sini. Plusview memang semata-mata bangunan office kiri dan kanan. 


School holiday in March.


LONE PINE HOTEL, PENANG
(Mac 2014)

Suasana di sini sangat tenang dan sangat-sangat santai. Breakfast ada ice milo. Sesuai untuk Hasif yang memang sangat-sangat choosy.


On the way balik ke KL, kami singgah di Perak.


M BOUTIQUE HOTEL, IPOH
(Mac 2014)

Terbaik! Serius. Hotel butik yang sangat-sangat menambat hati sy. Terbaik di bandar Ipoh! 
Nasi ganja Ipoh juga terbaik! Sebab perut tengah lapar masa tu.. Haha! SERIUS sy sangat-sangat suka. Walaupun bilik agak sempit untuk kami berempat, but who cares.


School holiday in June.



VILA WARISAN, JOHOR BAHRU
(Jun 2014)

Rasa macam vila ini kami yang punya sebab hanya kami berempat + my bro + my SIL + Farisah yang check-in di sini masa tu. 
HA! HA! HA! Breakfast disediakan tau! Spray nyamuk pun disediakan. Sebab di sini sangat-sangat banyak nyamuk..huhu.. 
Vila ni sangat sesuai untuk event perkahwinan dan pertunangan. Klasik! 


In August,



LEXIS HOTEL, PORT DICKSON
(Ogos 2014)

Servis sedang-sedang je. Mungkin disebabkan company ni tengah fokus untuk pembukaan Lexis Hibiscus kot. Kalau di Grand Lexis, toiletries semuanya Crabtree & Evelyn dan lengkap. Tetapi di Lexis, hanya ada basic toiletriesfoaming soap, shampoo, & conditioner. 



PULLMAN PUTRAJAYA LAKESIDE HOTEL, PUTRAJAYA
(Ogos 2014)



Seterusnya tanpa dirancang,

kebetulan babah ada kursus di Langkawi. Jadi kami dapat tidur hotel FREEEEE! Yaiyy!


LANGKAWI SEAVIEW HOTEL, LANGKAWI
(September 2014)


Agak penat perjalanan menaiki feri buat pertama kalinya..huhu..kami decide untuk berehat di Perlis. #1 ranking hotel 1 di Perlis.


HOTEL SERI MALAYSIA, PERLIS
(September 2014)





 ..collect moments, not things :))